Βραβεία

Βραβείο Cedefop/Thessaloniki Photomuseum 2010

ΘΕΜΑΤΙΚΗ: Εκπαιδεύομαι, εργάζομαι, εξελίσσομαι
Η κεντρική ιδέα της θεματικής στη PhotoBiennale περιστρεφόταν γύρω από τη σπουδαιότητα της δια βίου εκμάθησης, καθώς και γύρω από την εργασία και τη σημασία της ως μέσο προσωπικής εξέλιξης και όχι μόνο ως τρόπο διαβίωσης.

Η κριτική επιτροπή του βραβείου Cedefop/Photomuseum 2010 συνεδρίασε σε δύο φάσεις: την Πέμπτη στις 29 Απριλίου και το Σάββατο στη 1 Μαΐου 2010. Η επιτροπή αποτελούνταν από τους: Irene Attinger (εκπρόσωπο του Maison Europeene de la Photographie, από το Παρίσι της Γαλλίας), Natalie Herschdorfer (επιμελήτρια και υπεύθυνη διαχείρισης εκθέσεων του Musee de l’Elysee από τη Λωζάνη της Ελβετίας), Angela Ferreira (συν-διευθύντρια Εncontros de Imagem – Associacao Cultural από την Μπράγκα της Πορτογαλίας), Zuzana Lapitkova (Επιμελήτρια Project manager SEDF-FOTOFO από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας), Ιsabel Dreyer (εκπρόσωπο του Cedefop στην πρώτη συνεδρία), Christian Lettmayr (εκπρόσωπο του Cedefop στη δεύτερη συνεδρία) και Βαγγέλη Ιωακειμίδη (εκπρόσωπο του ΜΦΘ στη δεύτερη συνεδρία). Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε η κ. Natalie Herschdorfer.

Οι οκτώ που προκρίθηκαν στην τελική φάση ήταν οι παρακάτω (με αλφαβητική σειρά):

1. Δημήτρης Μιχαλάκης
2. Γιώργος Καραηλίας
3. Γεώργιος Κατσάγγελος
4. Manuel Capurso
5. Robbi Huner
6. Jonnek Jonneksson
7. Eileen Kennedy
8. Beatrix Reinhardt

Από τους οκτώ διακρίθηκαν οι παρακάτω τρεις:
Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Eileen Kennedy (Η.Π.Α) για το έργο της “Beyond Success”, η δεύτερη διάκριση αποδόθηκε στον Γιώργο Καραηλία (Ελλάδα) για την εργασία του “boatmen” και η τρίτη στον Manuel Capurso (Iταλία) για την εργασία του “Aral Sea”.